Суспільство

У Менській ОТГ у школах і садках зробили платне харчування

Із 1 лютого учні 5-11 класів Менської ОТГ харчуватимуться у школах за власний рахунок. Вартість сніданків і обідів становитиме 12 грн, і всю суму повинні повністю сплачувати батьки.

На 5-му пленарному засіданні 10-ї сесії Менської міської ради за це проголосували депутати, скасувавши таким чином попереднє рішення про начебто безоплатне харчування, прийняте на сесії 11 січня цього року.

Це саме стосується і харчування в дитячих садках громади. Плата за харчування діток становитиме 20 грн на день (січень, лютий, березень, квітень, травень, вересень, жовтень, листопад, грудень) і 22 грн на день (за червень, липень, серпень 2018 р). 40% із загальної  суми мають сплачувати батьки діток, які відвідують ДНЗ. Багатодітні родини платитимуть за сніданки, обіди і вечері лише 50%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освітяни Чернігова розповіли, яким молоком поять дітей

Звільняються від сплати за харчування дітки пільгових категорій – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, діти, чиї батьки загинули в зоні АТО, діти з особливим потребами, школярі з багатодітних сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконком затвердив черговий «дитячий» транш

«Ми зрозуміли, що бюджет громади неспроможний організувати безоплатне харчування школярів і вихованців дитячих садків. Нам треба купувати посуд, меблі. На все не вистачає грошей», – зазначив на сесії начальник відділу освіти Менсьокої ОТГ Юрій Мишкін.

Ще статті по темі

Back to top button