Суспільство

У Менському зоопарку прокинулися ведмеді через теплу зиму

У Менському зоопарку зараз живуть троє ведмедів: два хлопчика і дівчинка. Дівчинка на ім’я Ніка зараз спить, як і годиться ведмедям узимку. А Барні й Умку тепла погода ввела в оману: вони вийшли зі сплячки.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці зоопарку.

Хоч ці тварини і вважаються хижаками, їхній раціон і у дикій природі, і у зоопарку складається на 50-60% з їжі рослинного походження.

Ніка – артистична, любить танцювати. Навіть складно уявити, що ведмідь бурий є одним із найбільших наземних хижаків у світі та найбільшим хижаком фауни України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гучні відставки останніх днів: думки відомих чернігівців

У природних умовах ведмеді живуть 20-30 років. Менські ведмеді доволі дорослі: Ніка – 21 рік, Барні і Умка – 12.

До ведмежого раціону входять трави, пагони, коріння, горіхи, плоди дерев та ягоди. Ведмідь також споживає комах, рептилій і ссавців. Але особливі ласощі для нього – мед. Гострий нюх тварини може відчути його за кілометри та привести або до диких бджіл, або до чиєїсь пасіки.

Ведмідь – це тварина, яка може становити небезпеку для людини, однак він намагається уникати зустрічей із нами. Людям теж варто менше турбувати ведмедя і знати, як поводитися у місцях, де він живе, або при зустрічі в дикій природі.

А більше цікавої інформації вам розкажуть на екскурсії в Менському зоопарку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button