Суспільство

У МОЗ пообіцяли — сімейним лікарям піднімуть зарплату до 11 тисяч гривень

У МОЗ пообіцяли після старту реформи первинної медичної допомоги збільшити заробітну плату сімейним лікарям. Оплата праці буде складати близько 11 тисяч гривень.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

За кожного пацієнта сімейному лікарю будуть виплачувати 210 гривень. На практику буде виділятись 35 тисяч гривень кожному лікарю, а чистої зарплати йому буде «перепадати» близько 30% від цієї суми.

Про це розповів член правління Української асоціації сімейної медицини Віктор Брунарський. За підрахунками, якщо кожен лікар проконсультує за рік дві тисячі пацієнтів, то отримає за свою практику 420 тис грн на рік. Але для цього потрібно буде оформити ФОП.

«Усіх цікавить, звідки взялася сума 210 грн. Керівники МОЗ стверджують, що бюджет охорони здоров’я було визначено ще до того, як вони стали до роботи. Тому ділили ту суму, яку отримали. Чи вистачить цих грошей на рік — запитання риторичне. На місяць виходить 35 тисяч грн. На всіх і на все. Лікарю, у кращому випадку, дістанеться близько 30% від цієї суми», – йдеться у повідомленні Брунарського.

В свою чергу, Юрій Зінчук, який виконує обов’язки завідувача амбулаторією сімейної медицини зазначив, що сімейний лікар буде отримувати 11 тисяч гривень в місяць. Але щоб оформити ФОП, потрібно зібрати пакет необхідних документів. Це обійдеться приблизно у 20 тисяч гривень. На створення ФОП під приблизно півтора року. Як раніше стало відомо, у МОЗ анонсували у зв’язку з новою реформою підвищення зарплат сімейних лікарів до 19-50 тис грн на місяць.

Джерело:  Ukr.Media.

 

Ще статті по темі

Back to top button