Суспільство

У Ніжині планують «декомунізувати» могилу

Зі скверу Гоголя в Ніжині хочуть перенести могилу бійців НКВС, які загинули в бою з махновцями в квітні 1921 року. Передбачається, що свій спочинок вони віднайдуть на Троїцькому кладовищі.

Питання вже розглядали в Ніжинській міській раді на засіданні депутатської комісії з питань законності, що відбулась 20 жовтня.

«Це неоднозначна подія для міста. З одного боку, на місці поховання, окрім розміщеного пам’ятного знаку, знаходяться й плити, по яких ходять люди. Там проходять і різні розважальні заходи. З іншого боку, є низка вимог законодавства. Тому однозначно це важливе питання, яке потребує обговорення в якомога ширшому колі громадськості», – прокоментував ситуацію перший заступник міського голови Григорій Олійник. Його позиція оприлюднена на сайті Ніжинської міської ради.

Між тим, ніжинці уже не пам’ятають, хто лежить у тій могилі. До того ж, парк – не місце для поховань. Сюди приходять гратися діти, прогулюються закохані пари та місцева молодь.

Передбачається, що фінальну крапку в цьому питанні поставить сесія міської ради. У разі позитивного голосування вона дасть дозвіл на проведення ексгумації та перепоховання останків разом із перенесенням монумента братської могили на Троїцьке кладовище.

Джерело: http://nizhyn.pravdatut.ua/

Ще статті по темі

Back to top button