Суспільство

У Парафіївській ОТГ оновлять вуличне освітлення

*Актуально

У Парафіївській об’єднаній територіальній громаді, що в Ічнянському районі Чернігівщини, депутати селищної ради (більшість у якій сформували представники «Нашого краю») прийняли Програму модернізації вуличного освітлення на 2018-2022 роки. Про це повідомила Парафіївська селищна голова Валентина Карпенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» допоміг відновити вуличне освітлення в одному з сіл Чернігівщини

За її словами, кошторис Програми затверджений у сумі 2 млн грн, але вже цього року на поліпшення освітлення в селах громади із селищного бюджету виділено 1 млн грн. «У Парафіївці добре освітлюється тільки центр та вулиця Новозаводська, де розташовані центр первинної медико-санітарної допомоги і центр надання адмінпослуг. Решта вулиць потребує освітлення. Так само є нагальна потреба відновлення освітлення в селах Петрушівка й Іваниця. Водночас село Южне майже повністю освітлюється у вечірній час завдяки підтримці місцевого підприємства», – розповіла Валентина Карпенко. Вона уточнила, що зараз розробляється проектно-кошторисна документація, а з настанням теплої погоди розпочнуться роботи.

Загалом основною метою Програми є відновлення, реконструкція та побудова установок зовнішнього електричного освітлення, приведення електромереж освітлення до норм і стандартів, забезпечення якісних показників освітлювальних установок і раціональне використання електроенергії; покращення благоустрою населених пунктів громади, покращення безпеки руху на дорогах, зменшення кількості правопорушень і створення кращих умов проживання для жителів населених пунктів громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найвіддаленішому селі Чернігівщини зробили вуличне освітлення

У рамках виконання Програми насамперед освітлюватимуть вулично-шляхову мережу населених пунктів, аварійно небезпечні ділянки доріг, пішохідні переходи, дороги з насиченим автомобільним рухом та території об’єктів установ і організацій, які забезпечують життєдіяльність населення.

У 2017 році за підтримки політичної партії «Наш край» покращено вуличне освітлення у 27 населених пунктах 7 районів Чернігівської області (встановлено 900 ліхтарів і прокладено 68 км електромереж).

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Ще статті по темі

Back to top button