Суспільство

У пункті пропуску «Нові Яриловичі» вилучили пакунок зі старовинними побутовими речами (Фото)

П’ятнадцять виробів з металу срібного кольору виявили співробітники Чернігівської митниці ДФС у рейсовому автобусі «Київ-Вільнюс», який під керуванням нашого співвітчизника слідував за межі України.

При проведенні заходів контролю митники перевірили вміст пакунку білого кольору, що знаходився під сидінням водія і був прикритий іншими речами. У пакунку знаходились предмети побуту, що мають ознаки старовини. Серед них: 3 портсигари, 6 чайних ложок з малюнком, підстаканник, 2 кільця для серветок, складне яйце, годинник з написом «Павел Буре» та номером 204503, а також кулон з написом «Ялта». На предметах викарбувані дати (1871-1896 рр.) та клейма, що можуть свідчити про їх цінність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 23-річний чоловік намагався із пістолетом перетнути кордон

Предмети, всупереч нормам законодавства, не були задекларовані. Документів, що дозволяли б вивезення предметів старовини за кордон, також не було надано. Митниками складений протокол за статтею 472 Митного кодексу України «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення». Старовинні предмети вилучені та будуть передані на експертизу для визначення їх вартості та історико-культурної цінності.

ЗАРАЗ ЦЕ ЧИТАЮТЬ: Чотири роки тому Росія розпочала військову агресію в Криму

Джерело: відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button