Суспільство

У Сираях триває котельна епопея: епізод третій

ЧЕlineуже неодноразово повідомляв про котельний конфлікт, який стався через те, що у школі в селі СираїКозелецького району хочуть замінити сучасну й економну систему опалення. У навчальному закладі планують встановити твердопаливні котли. За словами батьків, у цьому немає потреби, тим паче взимку. Значно важливіше відремонтувати приміщення навчального закладу – замінити гнилі вікна, залатати дірявий дах і привести до ладу фасад будівлі.

До того ж, ніхто з чиновників, до яких зверталися батьки, не пояснив, як і навіщо встановлюватимуть нову котельню.

ЧЕline намагався прояснити ситуацію, але ніхто з керівників району на контакт із нами не вийшов. Тому направили інформаційний запитв райдержадміністрацію. Правда, відповідь не забарилася.

Серед іншого в ній ішлося про те, що районна адміністрація уже надала відповіді на всі письмові звернення, іщо представники РДА та відділу освіти зустрінуться із батьками й педагогами Сираївської ЗОШ та нададуть усі пояснення щодо котельні.

Зустріч відбулася 20 грудня, але представники батьківського комітету нею не задоволені, оскільки не отримали відповідей на багато своїх питань. Тож знову звернулися до ЧЕline, аби надати проблемі суспільного розголосу.

Чиновники запрошували нас зустрітися у РДА, але мипопросили їх приїхати у село на загальні батьківські збори. Та після того, як у ЗМІ з’явилися публікації про нашу проблему, голова райдержадміністрації Володимир Швед і його перший заступник Юрій Заславський пішли у відпустку. Але ми все одно наполягли, щоб вони прибули. Зрештою голова РДА не приїхав. Прислав свого першого заступника та начальника відділу освіти. І під час зустрічі почалася та сама катавасія.

Нам пояснювали, що тендер таки відбувся. Але цього разу сказали, що на нову котельню потрібно 495 тисяч гривень, а не 300, як зазначалося раніше.Тож на запитання, куди використають 195 тисяч гривень, нам ніхто не відповів. Залишилися без відповідей також інші наші запитання, зокрема, чи відповідатиме вимогам техніки безпеки нова котельня, та чи буде чим її топити», – розповіли батьки.

Жителі Сираїв також зв’язалися із компанією-переможцем тендеру. Там підтвердили, що справді перемогли зі своєю пропозицією у 300 тисяч гривень. Стільки коштують 2 котли, модуль і послуга доставки. Установка івсе інше, що ще потрібно, в цю суму не входить.

Насамкінець розмови представники батьківського комітету запевнили нас, що налаштовані радикально і не дозволять встановити твердопаливну котельню в школі. Вони впевнені, що можновладці турбуються не про дітей, а про свої гаманці.

«Перед Новим роком чиновники хочуть відмити кошти», – заявили представники батьківського комітету.

Якщо керівництво Козелецької РДА захоче висловити свою думку з приводу котельних баталій, ЧЕline неодмінно надасть таку можливість.

1111222

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Хто ж сумніваеться про їх «хороші намари», але ми впевнені що як тільки встановлять модуль, газ відключять.НЕДОЗВОЛИМО!!!!!

Back to top button