Суспільство

У Сновську організують ремонт і музей раритетної з/д техніки

На базі депо Сновськ, що в 70 км від Чернігова, «Укрзалізниця» планує відкрити технологічний центр і виробничу базу для ремонту, а також музей раритетної залізничної техніки.

Про це в ході візиту в депо заявив в. о. директора регіональної філії УЗ «Південно-Західна залізниця» Роман Веприцький, інформує ЦТС.

«Депо очікує системне оновлення і розвиток. Є плани (акціонерного — ред.) Суспільства і регіональної філії сконцентрувати тут всю старовинну залізничну техніку — паровози, вагони, а також створити умови для її відновлення і подальшого показу як історії розвитку залізничного транспорту», — зазначив він.

У даний момент мова йде про 12 раритетних паровоза, які будуть передані депо Сновськ для подальшого відновлення.

Крім того, за словами Веприцького, плани УЗ йдуть далі: для відтворення історичного вигляду самого депо, там буде проведена реставрація, яка поверне будовам архітектуру ХХ століття.

Ще одним напрямком розвитку депо Сновськ, за словами керівника Південно-Західної залізниці, стане виготовлення запчастин до локомотивів та іншої залізничної техніки для всієї мережі «Укрзалізниці». Працівники депо вже мають відповідний досвід, йдеться в повідомленні компанії.

Ще статті по темі

Back to top button