Суспільство

Українські водії можуть обміняти своє посвідчення на італійське

Відтепер громадяни України можуть обміняти українське посвідчення водія на італійське без жодних проблем.

Про це ЧEline повідомили у РСЦ МВС в Чернігівській області.

17 березня відбулося затвердження Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін посвідчень водія.

29 травня дана угода вступила в силу. Відповідно до її положень громадяни України, які менше 4 років легально проживають в Італії, а також громадяни Італії, які, відповідно, менше 4 років проживають легально в Україні, можуть безперешкодно обміняти свої національні посвідчення водія на аналогічні документи країни проживання без складання теоретичних і практичних іспитів.

При цьому обмін можливий із зазначенням у новоотриманому посвідченні тих категорій транспорту, які вказані в національному посвідченні. Проте, обміну не підлягають недійсні або підроблені документи.

«Процедура обміну буде займати певний час, оскільки для з’ясування дійсності документів буде проводитися спеціальна перевірка. При видачі нового італійського водійського посвідчення українське буде вилучатися.
Для українських водіїв обмін здійснюватиметься на території Італії в представництвах Автоінспекції (Motorizzazione Civile) за місцем проживання.

Ще статті по темі

Back to top button