Суспільство

«Укроборонпром»: потенціал сіверської «оборонки» використаний лише на 40%

Чернігівська область — одна з основних партнерів державного концерну «Укроборонпром». Потенціал сіверської «оборонки» великий, але працювати ще є над чим. Про це йшлося під час наради з керівниками підприємств, які входять до «Укроборнпрому». Концерн зацікавлений у розширенні співпраці з підприємствами Чернігівщини, однак треба піднімати частку потенціалу мінімум до 90 %, — переконаний директор департаменту виробництва «Укроборонпрому» Володимир Фіненко.

— Заключені угоди і меморандуми з нашими підприємствами і підприємствами області. Але 60 % — це ще великий пласт, який треба нам зрушити і провести хоча б до 90 %. Ваші підприємства тоді побачать, що співпраця з «Укроборнпромом» дає значні перспективи у виробничому потенціалі, — зауважив Фіненко.

Зараз з «Укроборнпромом» активно співпрацюють кілька підприємств області, зокрема, «Чернігівський завод радіоприладів», «171-ий ремонтний завод», «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння». Представники оборонного концерну також зацікавлені у налагоджені співпраці із чернігівським колективним підприємством «Пожтехніка».

Втім, у співпраці з «Укроборнпромом» не все так гладко, як про це розповідають, переконує директор приватного акціонерного товариства «Чернігівський механічний завод» Володимир Кожедуб.

— Приємно чути, що якісь підприємства працюють з оборонкою. Але ми й досі не отримали замовлень. Начебто всюди були, з багатьма розмовляли, але залишилися на нулі. Ми чомусь наївно розраховували. У нас було 7 різних делегацій – і в погонах, і без погонів. Але ми й досі ні з чим, — каже Володимир Кожедуб.

Нагадаємо, під час виборчих перегонів до Верховної Ради по 205-му округу Чернігівщини тоді ще кандидат Сергій Березенко обіцяв тотальну підтримку місцевим підприємствам оборонного комплексу.  Та,  як показує практика, обіцяне отримали наразі не усі.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Это точка прикола нашей области: наобещать, а потом забыть про свои предвыборные вопли. Все так делают. Атрошенко делает, Кулич делает, чем Березенко лучше?

  2. если дело не относится к их предприятиям, то местные чиновники и не пошевелятся…. посмотрите на Атрошенко — вот вам яркий пример. Березенко так тем более рыпаться не станет

Back to top button