Суспільство

Укрпошта презентує благодійний поштовий випуск до 300-річчя від дня народження Сковороди

Із 22 вересня можна придбати поштовий блок «Сад божественних пісень. До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди». До цього поштового блоку також запланований випуск конверту «Національний літературно-меморіальний музей ім. Григорія Сковороди. Перший день».

На одній поштовій марці поштового блоку, зокрема, художники-графіки відтворили малюнок Сковороди — фонтан «Нерівна всім рівність». Зображення цього фонтану було на банкнотах УНР в 500 гривень, що ходили у 1918—1920 роках, а також зараз є на банкнотах незалежної України, введених в обіг у 2006 році. А на другій марці блоку — портрет Сковороди, а на полях блоку факсиміле філософа та зображення янголів.

Укрпошта цей випуск також зробила благодійним, щоб зібрати кошти для відновлення зруйнованої 6 травня російською ракетою будівлі музею у Сковородинівці на Харківщині, де останні роки жив і творив мислитель. 15 гривень з продажу кожного поштового блоку, або 7,5 млн грн., які планує зібрати Укрпошта, будуть спрямовані на відновлення Національного літературно-меморіального музей ім. Григорія Сковороди.

Вартість поштового блоку складає 75 грн, тираж – 500 тисяч примірників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта випустила конверт «Ласкаво просимо до пекла» з російським диктатором

Дизайн цього поштового випуску виконали художники-графіки Олександр та Сергій Харуки.

Завітати на автограф-сесію з худлжником Сергієм Харуком та погасити марку штемпелем «Перший день» можна в Києві 23 вересня. 

Новий поштовий блок вже 22 вересня можна буде придбати у міських відділеннях поштового зв’язку, а також на  офіційному онлайн-магазині Укрпошти та маркетплейсах PROMKasta та Rozetka. З 23 вересня набори з поштовим блоком будуть доступні на офіційних магазинах Укрпошти на Amazon та eBay.

Довідково.

Блок поштовий — особливий варіант випуску знаків поштової оплати, що складається з однієї або декількох поштових марок, сюжети яких відповідають одній тематиці. Вони надруковані на окремому аркуші з полями, які містять пам’ятні тексти або малюнки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button