Суспільство

«Укрпошту» пропонують використовувати для доставки ліків у села

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в Україні можуть задіяти мережу «Укрпошти» для належного виконання урядової програми «Доступні ліки».

Зокрема, прем’єр заявив про необхідність поглиблення відповідної програми — як щодо лінії розширення номенклатури ліків, так і розширення географії аптек.

«Нам потрібно дійти до кожного села. А значить опрацювати можливості задіяти сільські ради, або ФАПи, або навіть мережу «Укрпошти», — щоб ми збільшували кількість точок доступу людей до програми», — заявив Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доступні ліки на Чернігівщині: у 2018 році безоплатних ліків стане більше

За його словами, за наявності проекту «Доступні ліки» неприпустимо «миритися з безгосподарністю на місцях, коли регіони не забезпечені ліками».

Нагадаємо, що нині існує проблема доставки медикаментів у села через відсутність в аптеках касових апаратів.

Тим часом голова редакційної ради «Обозревателя», президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський неодноразово наголошував, що в Україні слід заборонити продаж ліків без касових апаратів.

«У нас сьогодні 23 тис. аптек, у 8 тис. працюють без касових апаратів. Ми боремося з фальсифікацією ліків. Якщо ліки не діють, я як громадянин, що купив їх в аптеці, не можу довести, в якій аптеці я їх купив. Не можу здати товар назад», — заявив Бродський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці безкоштовно отримають ліки від депресії

За його словами, подібна ініціатива дозволить убезпечити українців від фальсифікату.

«Касовий апарат, чек, виданий покупцю, є документом, за яким можна визначити, хто продав і що продали, термін придатності і т.д. Тому сьогодні в Європі скрізь стоять касові апарати. Хочемо жити по-європейськи — потрібно вводити касові апарати. І я буду просити всіх політиків підтримати цю європейську норму», — підсумував Бродський.

Джерело: Обозреватель

Ще статті по темі

Back to top button