Суспільство

Управлінню ЖКГ не вистачає 6 мільйонів на ліфти

На забезпечення надійної та безперебійної експлуатації ліфтів у багатоповерхівках Чернігова міське управління житлово-комунального господарства у 2018 році отримає 10 мільйонів гривень із міського бюджету.

За ці кошти міське управління ЖКГ не лише планує утримувати ліфтове господарство, яке в нашому місті вже давно перетворилося на бомбу уповільненої дії, а й займатиметься його частковою модернізацією.

«Сьогодні житловий фонд міста Чернігова налічує 1208 ліфтів, серед них 573 ліфти експлуатується більше 25 років. Відповідно до вимог держстандартів, експлуатація таких заборонена до виконання заміни чи модернізації. Таким чином, стан ліфтового господарства міста не відповідає сучасним вимогам безпеки, а в деяких випадках навіть вичерпав свій ресурс», – констатують в управлінні ЖКГ

Зносилася в Чернігові і система диспетчерського зв’язку з ліфтами. Зв’язок у половини ліфтів відпрацював вже понад 20 років і потребує заміни чи модернізації. Лише 405 чернігівських ліфтів диспетчеризовані, відповідно, 803 ліфти підлягають диспетчеризації.

Утім, 10 мільйонів, які місто передбачило в бюджеті, не вистачить, аби забезпечити всі потреби ліфтового господарства. У «Комплексній цільовій програмі розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова» значиться сума в 16 мільйонів.

А от де саме наступного року ремонтуватимуть ліфти – наразі не відомо. Спочатку ремонтники проведуть низку експертиз і вже на основі висновків плануватимуть роботу.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button