Суспільство

Чернігівські школярі розпочнуть навчальний сезон з уроку про незалежність

Міністерство освіти і науки пропонує вчителям порушити на першому уроці тему, присвячену 25-річчю незалежності України. Є рекомендації, як його проводити, і творчий підхід вчителів також вітається.

Передбачається, що в 1-4 класах перший урок матиме назву «Це наше і це твоє». Матеріали до нього – мультфільми, розробив анімаційний розважально-пізнавальний телеканал для сімей із дітьми дошкільного та шкільного віку ПЛЮСПЛЮС.

Темою першого уроку для учнів 5-11 класів у міністерстві пропонують визначити: «Від проголошення Незалежності до нової України».

До того ж, у Міносвіти зазначають, що під час проведення уроку загальноосвітні навчальні заклади за бажання можуть взяти участь у Всеукраїнському учнівському конкурсі «Зміни до Конституції – нове обличчя місця, де ти живеш!».

Конкурс проводиться під патронатом Президента України за участю Національної Ради реформ, Міністерства освіти i науки України та за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Ради Європи, Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO).

Ще статті по темі

Back to top button