Суспільство

Уряд затвердив порядок розрахунку середньозважених тарифів на тепло з газу

6 вересня на засіданні Уряду схвалено розроблений Держенергоефективності порядок розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію з газу, її транспортування та постачання для потреб населення і бюджетних установ.

Це рішення є необхідним для належного виконання Закону України від 21.03.2017 №1959-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про теплопостачання» щодо стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії», яким запроваджується стимулюючий тариф на тепло з альтернативних джерел. Відповідно до Закону виробники тепла з альтернативних джерел енергії отримають:

– чітко зафіксований на законодавчому рівні тариф на рівні 90 % від тарифу на тепло з газу,

– у разі його відсутності – на рівні 90 % від середньозваженого тарифу на тепло з газу.

«Затвердження Урядом зазначеного порядку дозволяє Держенергоефективності розраховувати середньозважені тарифи. У свою чергу, органи місцевого самоврядування зможуть встановлювати підприємствам стимулюючі тарифи на тепло з альтернативних джерел на гарантованому Законом рівні», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та закликав до співпраці місцеву владу.

2017_09_07_tarify na gaz_1

Прийняте рішення Уряду та подальша злагоджена робота Агентства і органів влади на місцях дозволять сприяти безперебійній роботі виробників тепла з відновлюваних джерел енергії в осінньо-зимовий період.

Джерело: Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button