Суспільство

Уже відомо, на які продукти відпустять ціни з 1 липня

Держспоживслужба України опублікувала перелік продуктів, на які з 1 липня поточного року скасовується державне регулювання цін.

Вказуються 15 груп товарів, для яких скасовується норма про можливість встановлення торгової надбавки не вище 15 %. Це борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметана, вершкове масло, олія соняшникова, яйця курячі.

Також вказані 13 груп товарів, для яких скасовується декларування зміни оптово-відпускних цін. Це борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичина, свинина, м’ясо птиці (тушка), ковбасні вироби варені, крім вищого сорту, молоко коров’яче питне (пастеризоване, фасоване в плівку), сир жирністю до 9%, сметана з вмістом жиру до 20%, масло вершкове з вмістом жиру до 72,5%, яйця курячі, цукор пісок, олія соняшникова.

В уряді зазначають, що головна мета цих змін – це зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції і дебюрократизація (дерегулювання) в сфері ціноутворення.

Джерело: «Сегодня»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button