Суспільство

У День знань поліція буде особливо пильною поблизу навчальних закладів

1 вересня поліцейські Чернігівської області, в тому числі патрульна поліція, будуть нести службу в посиленому режимі, охороняючи публічний порядок і безпеку на територіях шкіл та на пішохідних переходах в безпосередній близькості від навчальних закладів.

У рамках профілактичної операції «Увага! Діти – на дорозі!» та з нагоди відзначення в країні Дня знань поліція посилює превентивні заходи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

На кожному пішохідному переході поблизу шкіл будуть чергувати та патрулювати наряди з безпеки дорожнього руху.

Під час урочистих заходів зі школярами, освітянами та батьками на шкільних лінійках в кожній школі Чернігівщини передбачено присутність керівного складу місцевої поліції, а в обласному центрі ще й патрульних поліцейських. Вони поінформують всіх учасників свята про необхідність пам’ятати правила дорожнього руху та обов’язково їх дотримуватись. Також правоохоронці звернуть увагу присутніх на запобігання вчинення правопорушень.  А протягом вересня в кожній школі області поліцейські проведуть тематичні заходи та профілактичні лекції з тематики безпеки дорожнього руху.

Також особливий контроль поліції буде звернуто і на технічний стан транспорту, перш за все — шкільних автобусів. Взято на контроль діяльність дорожніх та комунальних організацій щодо приведення вулично-шляхової мережі поряд з навчальними закладами у відповідність вимогам безпеки дорожнього руху. Зокрема, контролюється усунення ямковості, нанесення дорожньої розмітки, наявність та відповідність встановлення дорожніх знаків, а також інших засобів регулювання дорожнього руху.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button