Суспільство

В Ніжині буде військовий полігон

Першим питанням порядку денного одинадцятої чергової сесії Ніжинської міської ради 7 скликання, перше засідання якої відбулося 30 травня 2016 р. було Внесення змін до рішення «Про міський бюджет м. Ніжина на 2016 р.».

Громадська рада Ніжина порушила питання про виділення коштів на військові збори та дорікнула міським депутатам в легковажному використанні бюджету міста. Військовий комісар пояснив, що  кошти у сумі 240 тис. грн.. необхідні на військових навчань Роти оборони  та Загону територіальної оборони (загалом 400 чол.), які відбудуться 21-26 червня 2016 р. у Ніжині на базі полігону «Сапсан».

В ході обговорення виявилося, що Програма навчальних зборів, яка передбачає ці навчання не прийнята. Досить оперативно було включено цю Програму до регламенту одинадцятої чергової сесії Ніжинської міської ради 7 скликання.

Під час обговорення програми виявилося, що конкретне місце у самій Програмі не прописано, так як передбачені землі біля аеродрому перебувають в оренді у фірми «Сапсан». Але на сьогодні ця фірма розпалася і юридично не існує, а полігон зараз є сінокосом. Міська влада планує законно розірвати договір оренди та передати на баланс цей полігон одному з комунальних підприємств міста. Полігон довгий час був у приватних руках і власник добре його оснастив, тому необхідно прикласти зусиль задля збереження того, що залишилося. На відновлення полігону потрібні кошти, орієнтовно 500 тис. грн.. На сучасному етапі там можна проводити навчання. З «Сапсану» можна зробить «Десну», — вказав депутат І. Коробка.
Кошти, які просив військовий комісар, планують використати на забезпечення належного рівня навчань: харчування, екіпіровка, спальні мішки, коремати та перевезення . «На один хліб треба 20 тис. грн.», — вказав військовий.
Вирішальним був аргумент Військового комісара: «Ми не можемо дозволити, щоб озброєні люди ходили по місту та їздили в маршрутках». Рішення прийняли одноголосно, кошти на навчання виділять, Програму прийняли. А от чи стане ніжинський полігон «Сапсан» рівний «Десні» — питання часу.
Джерело: mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button