Суспільство

В області облаштували звалища твердих побутових відходів

Серед низки екологічних проблем на Чернігівщині гостро стоїть питання поводження з відходами, які є одним із найбільших забруднювачів навколишнього середовища.

Основну складову в загальній масі відходів, що утворюються, займають тверді побутові відходи та виробничі 4 класу небезпеки, які, в основному, вивозяться на полігони, сміттєзвалища, накопичувачі тощо.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА.

2017_08_17_Eko_43[1]Для удосконалення експлуатації діючих полігонів та звалищ твердих побутових відходів, відповідно до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки, Департаментом екології та природних ресурсів ОДА проведено ряд заходів по облаштуванню сміттєзвалищ в Любечі Ріпкинського району, Сосниці та селі Спаське Сосницького району.

На облаштування вказаних сміттєзвалищ з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено понад 199 тисяч гривень. За ці кошти здійснили підгортання сміття, обвалування та часткове захоронення твердих побутових відходів з пересипанням ґрунтом.

До слова, протягом трьох років за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища облаштовані сміттєзвалища в Бобровиці та Коропському районі (села Верба, Понорниця і Радичів).

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button