Суспільство

В облдержадміністрації, зам голови Сахневич знову агітуватиме проти децентралізації Порошенка?

5 липня об 11-й годині в залі засідань облдержадміністрації відбудеться нарада з питання формування територіальних громад області. Такий анонс з’явився на сайті ОДА. Цікаво, що проводитиме її заступник голови Леонід Сахневич.

Попри загальнодержавну важливість реформи, одіозний чиновник, який до цього керував найбільш корумпованою структурою – БТІ, часто пов’язувався із саботажем децентралізації.

Обласна влада ініціювала низку пропагандистських форумів, на яких дискредитується перший досвід діяльності об’єднаних громад. Одним з кураторів цього процесу є перший заступник голови обласної адміністрації Леонід Сахневич.

Під час зустрічей із селянами заступник губернатора лякає їх відповідальністю, стверджуючи, що без районного керівництва з власними проблемами громади не впораються.

Натомість про позитиви від реформи з уст чиновника Сахневича не чути. Не дає він такої можливості й іншим.

Журналісти ЧЕline зателефонували головам усіх уже створених об’єднаних територіальних громад області. Як з’ясувалось, про таку нараду вони не знають, їх туди не запрошували.

Аналогічна ситуація і з депутатом обласної ради Іриною Грозенко. Вона очолює комісію з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції.

«Жодного разу на подібні зібрання , ініційовані ОДА, мене не запрошували. Хоча мені було б дуже цікаво взяти в них участь. Люди в селах дуже часто запитують мене, яка позиція облдержадміністрації щодо реформи децентралізації, я не знаю, що казати. З іншого боку, неодноразово чула від простих людей, що чиновники ОДА розповідають їм про те, що створені громади ледь зводять кінці з кінцями… Людей дезінформують. З якою метою це робиться — я не знаю. Вважаю, що на таких нарадах обов`язково повинні бути присутні не лише представники райдержадміністрацій, а представники громад, вони краще за чиновників знають, принесла користь їм децентралізація чи ні», —  депутат обласної рад .Ірина Грозенко.

Водночас на цю нараду були запрошені голови райдержадміністрацій. У своїй більшості вони також охоче саботують децентралізацію, адже не бажають втрачати свого впливу на фінансові потоки в районах. ЧЕline слідкуватиме за розвитком подій.

2016-07-04_150750

Є інформація, що активісти готують акції проти чиновницького свавілля.

Ще статті по темі

Back to top button