Суспільство

В ОПОРІ позитивно оцінили початок ЗНО

Громадянська мережа ОПОРА, спостерігачі якої проводять моніторинг дотримання процедур проведення ЗНО, позитивно оцінила старт основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року. Про це йдеться у релізі організації за підсумками спостереження за проведенням тестування з української мови і літератури у 16 областях України.

Зокрема, громадські спостерігачі констатували хорошу підготовку та роботу персоналу пунктів тестування. У жодному з пунктів тестування не було виявлено порушень цілісності контейнерів з тестовими матеріалами, що свідчить про забезпечення конфіденційності змісту завдань.

Також результати спостереження свідчать про те, що абітурієнти також досить відповідально поставилися до процедури тестування.

«Лише дуже незначна частина з’явилася на пункти тестування, де вели спостереження представники ОПОРИ, без відповідних документів», — зазначають в ОПОРІ.

Разом з тим, деякі учасники, попри заборону мати технічні засоби зчитування та обробки інформації, мали при собі телефони, навушники та інші засоби, через що були позбавлені подальшого права роботи над тестом.

Як відомо, в Україні триває проведення зовнішнього незалежного оцінювання, найближчим часом учасники тестування складатимуть тести з англійської мови, математики та історії України.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button