Суспільство

В Україні просять заборонити аборти

На сайті Верховної Ради України 6 лютого з’явилася петиція про законодавчу заборону абортів.

Автор петиції навів свої аргументи на користь ініціативи. «Щоденно в Україні відбувається узаконене вбивство ні в чому не винних іще не народжених, але вже живих немовлят, що хитро називається лагідним терміном «переривання вагітності» (аборт). У безлічі майбутніх людей відбирається їхнє Богом дане право на життя під видом «захисту прав жінки» і подібними гаслами. Цим також посилюється розбещеність населення, українська нація деморалізується та поступово руйнує себе із середини. Необхідно дослухатись голосу Бога та Церкви, і запровадити кримінальну відповідальність за аборти в будь-якому разі, без винятків – законодавчо прирівняти аборт до умисного вбивства людини, чим він і є насправді», – йдеться в петиції.

Наразі під цим текстом підписалося усього шестеро українців. Щоб парламентарі розглянули це звернення, потрібно ще 690 підписів. Їх збиратимуть 81 день.

ЧЕline уже досліджував питання, пов’язане із забороною абортів. Зокрема, дізнавався, що з цього приводу думають медики і релігійні діячі.

«Без сумніву, церква негативно ставиться до абортів і продовжуватиме звертатися до совісті людей. Це негативне ставлення і до тих, хто зважився на аборт, до усіх причетних і до тих, хто надає такі послуги. Але не варто забувати, що в кожної людини свої поняття про мораль. До того ж, не всі люди – віруючі, не всі – православні. Не всі поділяють позицію церкви», – вважає авторитетний чернігівський священик, настоятель Катерининського храму отець Роман.

Є позиція з цього приводу і в чернігівських медиків. Можлива заборона штучного переривання вагітності у них викликає занепокоєння, бо, за їхніми словами, негативно позначиться на фізичному та психологічному здоров’ї жінок.

«Від заборони нічого доброго очікувати не варто. Молодь треба виховувати і навчати, як запобігати небажаній вагітності. Адже від статевої близькості буває не тільки фізичне задоволення, а й діти народжуються», – каже заступник головного лікаря Чернігівської міської лікарні № 2, лікар із 40-річним стажем Валерій Якунін. До речі, батько трьох дітей і дідусь сімох онуків. «Я пам’ятаю часи, коли існувала заборона на легальні аборти, тож процвітали кримінальні, після яких жінки навіть помирали від сепсису, бо оперативне втручання відбувалося в непристосованих нестерильних умовах. Про інші проблеми в жінок, пов‘язані з подальшою можливістю завагітніти, годі й казати. Неприємно також і те, що хтось заробляв на чужій біді гроші», – зауважив лікар.

За словами медпрацівника, спритники, охочі нагрівати руки на нелегальних абортах, знайдуться і зараз. Тож треба не заборони застосовувати, а розповідати людям про контрацепцію. До речі, як повідомив пан Якунін, останнім часом у нашій області кількість абортів поменшала. Ймовірно, люди стають відповідальнішими. Натомість від випадків, коли переривати вагітність треба за медичними рекомендаціями, теж нікуди не подітися. Медики переконані, що із запровадженням заборони на аборти демографічна ситуація в країні не покращиться. Адже щоб так сталося, потрібна економічна стабільність і фінансова впевненість українців у завтрашньому дні.

Ще статті по темі

Back to top button