Суспільство

В Україні — спалах кору: чернігівцям наполегливо рекомендують вакцинуватися

За 11 місяців 2017 року в Україні зафіксували 3 382 випадки захворювання на кір. Поширення хвороби спостерігається і в 2018 році. Загалом найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській області – 1 049, Одеській – 931, та Закарпатській – 416. П’ятеро людей в Одеській області померли, серед них троє дітей.

За 11 місяців минулого року на Чернігівщині зареєстровано один лабораторно підтверджений випадок захворювання на кір у дорослого (чоловік, 31 рік).

Про причини спалаху кору і захист від хвороби

Головна причина спалахів — низький рівень охоплення щепленнями.

Із вересня 2017 року, за рішенням оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуацію з кором в Україні, тривають посилені заходи з імунізації, щоб захистити якомога більше дітей.

Як повідомляє профільне управління Чернігівської ОДА, за календарем імунізації рівень вакцинації дитячого населення в області в середньому становить 92%, додаткової – з вересня 2017 року – майже 70 %.

Для захисту від кору необхідно отримати дві дози вакцини КПК.

В Україні наявна якісна, ефективна та безпечна вакцина КПК проти кору, паротиту та краснухи (Пріорикс, виробництва ГлаксоСмітКляйн, Бельгія).

На Чернігівщині необхідного препарату достатньо.

До уваги батьків: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення згідно з календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу й отримайте безплатне щеплення якомога швидше.

Для дорослих: якщо ви не були вакциновані проти кору, вам також рекомендується зробити щеплення.

2018_01_12_spalah_koru

2018_01_12_spalah_koru_01

2018_01_12_spalah_koru_02

Джерело: Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button