Суспільство

Вагони-привиди: на залізничному вокзалі загубилися пасажирські місця

Сьогодні о 6.00 ранку на центральному залізничному вокзалі Чернігова щоденний регіональний електропоїзд Неданчичі – Київ подали на посадку без 2-х вагонів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала Maryna Yachna.

«Тобто в людей куплені квитки і придбані заздалегідь (кажу про себе), але місць для посадки немає. Є 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 та 10 вагони. 9 і 8 просто кудись поділись. Тобто значна кількість людей залишилась без місця. У касі вокзалу таку проблему пояснили «технічною помилкою». Чергова по вокзалу знайшла «геніальний» вихід: «хочете їхати стоячи – будь ласка, не хочете – здавайте квитки», – розповіла дівчина.

Журналістам ЧЕline інцидент прокоментували в прес-центрі «Укрзалізниці».

За їхніми словами, два вагони відчепили через технічні проблеми, а пасажирам запропонували пройти до інших вагонів.

«На жаль, приміський рухомий склад зношений більше ніж на 90%, що негативно позначається на сервісі. Відповідно до законодавства України, пасажирський рухомий склад має оновлюватися за рахунок коштів держбюджету та облдержадміністрацій, але не практиці жодного пасажирського поїзда не було придбано. А в приміському сполученні ситуацію загострює також систематична недокомпесація «Укрзалізниці» за перевезення пільговиків», – зазначили в прес-центрі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А чем объяснит пресс-центр тот факт(,информация от дачников, которые ездят в сторону Нежина) что с начала дачного сезона электропоезд Чернигов — Нежин (отправление 8-23) как правило по субботам( в остальные дни информации нет) подается на посадку за 7-10 минут до отправления. Можете представить, что там происходит. О какой Европе можем говорить с таким отношением к пассажирам. Это наверно часть акции против пенсионеров, что бы даром не ездили. Надо пригласить начальника депо и начальника вокзала и пусть вместе со всеми совершат посадку.

Back to top button