Суспільство

Варварська реконструкція: в парку «стометрівка» спиляли близько 20 дерев (Фото)

На редакційну пошту в рубрику «Народний журналіст» надійшов лист від чернігівця. Прізвище попросив не називати.

Вашій увазі зміст листа без виправлень.

«Шановна редакція. Ось так влітку 2016 року виглядала перша частина чернігівської «стометрівки», яка починається від підземного переходу біля готелю «Україна». Якщо уважно порахувати кількість дерев, які розташовані ближче до пішохідної доріжки, то їх можна нарахувати 20. До речі, всі дерева, виходячи з їх зовнішнього вигляду, зелені та неушкоджені.

21624319_678104122397461_138590198_n

На другій фотографії, зробленій вже після реконструкції, ми можемо бачити, що жодного дерева там не залишилось.

21767610_678104119064128_691615440_n

Їх прибрали не тому, що вони були аварійні, а тому, щоб вони не затуляли ліхтарі. Звісно, працівники КП «Зеленбуд» обіцяють висадити нові дерева, але поки вони виростуть пройде ще дуже багато часу.

Реконструкції та ремонти у місті — це, звичайно, дуже чудово. Але такі ремонти забирають у міста живі дерева не десятками, а сотнями. 20 дерев лише на одній частині стометрівки. Ще приблизно 20 на іншій. Не мало дерев було вирублено під час реконструкції «Золотого пляжу». Під час будівництва дороги на той же пляж також знесли дуже багато зелених насаджень. Нещодавно з’явилась новина про будівництво парковки біля Міського палацу культури, яка забере ще кілька десятків дерев.

До цього ще треба додати пошкоджені каштани у місті із іржавим листям, які масово гинуть через те, що місцева влада не хоче виділяти кошти на їх оздоровлення. Плюс пошкоджені стихією дерева — повалені та викорчувані вітром та негодою, яких у місті також вистачає.

Загалом, Чернігів втрачає декілька сотень дорослих дерев кожен рік. Якщо такі темпи знищення зелених насаджень продовжаться і далі, то вже зовсім скоро Чернігів втратить свій статус зеленого міста з чистим повітрям. І місцевій владі треба як слід задуматись над цим питанням».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. а решение исполкома скоро о деревцах? люди не наблюдательны — сначала деревья спилили, а затем выносится решение на исполком, нефтебаза-заправка, дворец-стоянка, а в атп-2529 зачем деревья пиляють?

  2. Просто возмутительно! Здоровые красивые деревья — глод, который весной прекрасно цвёл розовыми цветами. Пешеходной дорожке деревья совершенно не мешали.

  3. ВАРВАРЫ
    Уничтожение ЛЕГКИХ Чернигова ради увеличения обьёмов разворовывания бюджета Города…
    Перед этим превратили в мощеную пустыню с фонтаном парк Хмельницкого. А теперь уже и до уничтожения зелёной зоны «стометровки» добрались…

Back to top button