ПолітикаСуспільство

Василь Куліда буде контролювати ліквідацію митного терміналу в Чернігові

Так вирішила громада будинків, які знаходяться біля митного терміналу.

За ініціативою мешканців прилеглих до митного терміналу будинків по вулиці Жабинського було створено громадське об’єднання «Організаційний комітет із ліквідації митного терміналу в місті Чернігові». Мета його діяльності – громадський контроль за тим, щоб 31 липня 2016 року митний термінал був повністю ліквідований і щоб містяни нарешті змогли спокійно спати та дихати чистим повітрям. Адже погана екологія, розбиті дороги, гуркіт автівок – це ще не повний список незручностей, яких завдає людям митний термінал. Влада ж міста Чернігів довгий час захищає інтереси бізнесменів, ігноруючи при цьому прохання громади.

На зборах були присутні депутати обласної, міської та районних рад.  Вже з перших хвилин розмови стали зрозумілі розпач та обурення містян, адже вони вкотре звертаються до влади міста з проханням припинити роботу терміналу на своїй вулиці, а у відповідь отримують або ігнорування, або – як нещодавно – рішення продовжити роботу ще на 4 місяці.  За особистого сприяння мера Атрошенка В. А. депутати фракції БПП «Солідарність», Радикальної партії Ляшка, «Самопомочі», «Демократичного альянсу», «Опозиційного блоку» проголосували за це ганебне рішення. Не голосувала за це рішення тільки фракція «Нашого краю».

У розмові з людьми секретар чернігівської міськради Віктор Бистров, Василь Куліда та інші присутні депутати  почули нові жахливі подробиці, що псують життя мешканцям прилеглих до терміналу будинків.

—  Я сьогодні тут чув, і я перевірю цю інформацію, що тут протягом трьох-чотирьох років були дорожньо-транспортні пригоди з летальним наслідком. Все це відбувалося через навантаженність цього руху, — підтвердив Василь Куліда.

Представники фракції «Наш Край» єдині, хто весь цей час підтримував містян. Люди зібрали підписи щодо обрання лідера «Організаційного комітету із ліквідації митного терміналу в місті Чернігові». Громаді потрібна людина, яка мала б досвід проведення переговорів із представниками влади та могла б особисто вирішувати нагальні питання щодо переносу ТОВ «Термінал-Центр».  Вибір громади пав на Василя Куліду.

—  Тут багато мешкає моїх земляків, друзів, моїх працівників, з якими я на сьогоднішні день працюю. Безумовно я дав свою згоду, адже я вважаю, що кожен мешканець міста Чернігів повинен в цьому питанні займати чітку громадянську позицію щодо захисту громади в їх рішеннях і проханнях. Я буду намагатися прикладати всіх зусиль, я переконаний, що результат від цього буде,тому що цього хоче громада, цього вимагає громада, — зазначив Василь Куліда.

IMG_8433

Обраний голова «Організаційного комітету» пан Василь неодноразово наголошував, що ніхто не наполягає на припиненні роботи терміналу, громада ставить акцент на перенесенні ТОВ «Термінал-Центр» в промислову зону міста, де б поряд не було жодного житлового будинку.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. мудрое решение. в этом вопросе полагаться на слово чиновников, руководителей предприятий или мера города нет смысла. когда в вопросе замешаны деньги, все они забывают про свои обещания защищать и помогать народу.. (

  2. да уж проконтролируйте, а то не дождетесь, пока Атрошенко выполнит свое очередное обещание. хочешь сделать хорошо — сделай это сам. особенно, когда городская власть кормит тебя «завтраками» уже первый месяц.

  3. пора бы уже! а то кормят людей обещаниям все подряд: мер, чиновники, руководство терминала! а людям нужны действия! простые и правильные. надеюсь, сейчас у них все получится

  4. блин мне в такие моменты жалко Атрошку, не получилось у него народ на***ать, за народ вступились

Back to top button