Суспільство

Вибірковий піар, або як Чернігівська мерія хизується

На сайті Чернігівської міської ради оприлюднили результати дослідження, яке провела в усіх обласних центрах Соціологічна група «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Чернігівський міський голова назвав це дослідження надзвичайно авторитетним. Тож, згідно із результатами дослідження впродовж останнього року Чернігів у рейтинговій таблиці піднявся на сім позицій і опинився на 13 місці.

Оцінювали експерти чимало пунктів (22), зокрема, імідж міста, громадську безпеку, залучення інвестицій, якість документообігу, прозорість діяльності, участь громадян у прийнятті рішень, легкість доступу до інформації тощо. Результати свідчать, що зросла оцінка задоволення співпрацею з міською владою: цього року оцінку «погано» поставили 3 %, а торік – 12 %.

На перший погляд, можна порадіти досягненням. Тільки ось чомусь результати іншого не менш авторитетного дослідження, яке теж проводили в Україні, в міській раді чомусь до уваги не взяли. Мабуть, тому, що там результати не такі оптимістичні і приємні.

Відповідно до результатів пілотного аналізу прозорості та відкритості 25 українських міст, який провели Transparency International Україна спільно з Інститутом Політичної Освіти, Чернігів потрапив до трійки міст із найгіршою інформацією про роботу органів місцевої влади. За цим критерієм наш обласний центр випереджають тільки Сєверодонецьк та Суми. Отакі маємо справи!

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button