Суспільство

Віче пам’яті: в Чернігові згадали буремні часи Євромайдану (Відео, фото)

Усе почалося чотири року тому… Сотні тисяч українців вийшли на вулиці заявити про свій протест режиму Януковича і курсу на Кремль. Україна повстала! Все переросло у величезного масштабу явище – Революцію Гідності. Євромайдан переміг, але вороги підготували нам ще одне страшне випробування… Російські війська окупували Крим, на Донбасі розпочалася війна… Війна, яка триває і зараз!

Сьогодні, 20 лютого, біля стенду Героям Небесної Сотні, що на Красній площі, пройшло віче «Українська революція: від Героїв Крут до Героїв Небесної Сотні». На віче прийшло близько сотні людей. Присутні вшанували пам’ять Небесної Сотні і загиблих на війні героїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ВОГОНЬ МАЙДАНУ: історія трьох героїв» (Відео)

«Тільки зараз приходить усвідомлення того, що сталося. Революцій без війни не буває. Логічним продовженням революції є війна. Якби не було Майдану, ми ще років на сто потрапили б у лапи імперії», – зазначає учасник Євромайдану Станіслав Тавлуй.

«Їхній подвиг не можна виміряти нічим! Вони віддали найцінніше – свої життя. Але вони не загинули! У Бога всі живі. Вони перейшли від життя до життя вічного. А нам треба молитися. І треба діяти. Якщо ми будемо тільки плакати і нічого не робитимемо, то нічого не буде! Не плачте – борітеся! Борітеся! Вам Бог помагає», – виступив настоятель Катерининської церкви отець Роман.

Ще статті по темі

Back to top button