Суспільство

Від батька – до матері: продовження історії багатодітної родини погорільців із Ніжина

Наприкінці липня в Ніжині по вулиці Мирній горів приватний будинок, у якому проживав батько і п’ятеро дітей.

Міська влада і журналісти контролювали цю проблему, і в ході багатьох засідань були прийняті важливі рішення.

На черговому засіданні міськвиконкому, що відбулося 31 серпня, порушували питання стосовно забезпечення сім’ї житлом. Доповідала начальник служби у справах дітей Наталія Рацин: «Сім’ї, яка постраждала внаслідок пожежі, було вирішено придбати будинок, де діти проживатимуть разом із матір’ю. Будівництво житла в місті Ніжині по вулиці Мирній затягується, адже батько відмовляється від будівельних матеріалів і очікує відновлення будинку від київських волонтерів. Проте вони ще не назбирали достатньо коштів, аби розпочати реконструкцію із залученням професійних будівельників».

У ході обговорення цього питання було зазначено, що така поведінка батька схожа на шантаж, адже якби він дійсно бажав відновити будинок, то вже почав би відновлювальні роботи за допомогою тих матеріалів, які йому пропонували небайдужі люди. Нагадаємо, що раніше приватний підприємець надав машину пиломатеріалів, але постраждалий відмовився.

Зазначимо, наразі діти проживають із матір’ю, але про позбавлення батька батьківських прав не йдеться. Однак ті умови, які зараз існують у нинішньому зруйнованому будинку, не є сприятливими для життя та здоров’я дітей. Сільська громада Володькової Дівиці, де проживає матір із шостою дитиною, виділила кошти на купівлю приватного будинку на території села для родини.

Screenshot_2

Джерело: Нежатин

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button