Суспільство

Відлуння чернігівської банди: уповноважений Президента розповів про зґвалтованого хлопчика

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба розповів деталі катування 10-річного хлопчика трьома підлітками, що минулого тижня шокувало Україну.

— За словами мешканців села, хлопчик часто був голодним і погано одягненим, не отримував належного догляду. На жаль, у такій ситуації відповідні служби не вжили заходів для належного супроводу та надання допомоги родині в складних життєвих обставинах. Тому така уразлива дитина і стала «здобиччю» агресивних підлітків, — пише Кулеба.

Уповноважений Президента зазначив: щойно стало відомо про цю жахливу ситуацію, він одразу вирушив до Іванкова разом із першим заступником голови Київської ОДА.

— Справа не отримала належного реагування і координації дій від районної влади та замовчувалась на рівні району, адже ні губернатору, ні його заступникам не було повідомлено про жахливу подію до 13 квітня.

Вранці 14 квітня була проведена нарада разом із головою Київської ОДА Олександром Горганом, усіма заступниками та керівниками структурних підрозділів області та Іванківського району. Було дане доручення провести службове розслідування стосовно бездіяльності голови Іванківської РДА, який не координував роботу поліції району та інших підрозділів, — розповідає Микола Кулеба.

У результаті Головне управління Нацполіції Київської області розпочало внутрішнє розслідування відносно працівників поліції, які належно не відреагували на подію.

Справу перекваліфіковано з ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) КК України. Підліткам загрожує позбавлення волі до 15 років.

15- і 16-річних підлітків, які знущалися над дитиною з особливими потребами, вже взято під варту без права внесення застави. 13-річного хлопця чекатимуть примусові заходи виховного характеру та, ймовірно, поміщення в спецзаклад.

— Зараз дитина перебуває на реабілітації, де з нею працюють психолог і працівники Центру реабілітації, — наголосив Уповноважений.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button