Суспільство

Відсьогодні в Прилуках стартує голосування за проекти громадського бюджету

Усього на участь у конкурсі громадою міста було подано 39 проектів, що стосуються містобудування, архітектури, капітального будівництва та житлово-комунального господарства, сфери культури та спорту.

Висновок першої комісії був позитивним майже для всіх учасників. Натомість вердикт відповідних структурних підрозділів ради для двох проектів виявився невтішним, оскільки автори пропонували до реставрації об’єкти, що не належать до комунальної власності.

Під загрозою виходу з конкурсу ще один учасник. Йдеться про програму для навчальних закладів міста, спрямовану на вироблення комунікативних умінь. Вона дещо дублює проект, що запроваджуватиметься на рівні Міністерства освіти і науки України.

Переможців у конкурсі буде кілька, але на впровадження проектів витратять не більше 1 500 000 грн.

Голосування за вподобані проекти розпочинається вже сьогодні, 19 жовтня, і триватиме до 2 листопада. Віддати свій голос за конкурсанта можна шляхом електронного чи паперового голосування. У місті цими днями буде розміщено одразу десять пунктів для приймання голосів. Одна людина може одночасно проголосувати за два проекти, великий та малий.

Ще статті по темі

Back to top button