Суспільство

Вихідні дні в серпні: скільки відпочиватимуть чернігівці

Кожного місяця крім звичайних вихідних ще є святково-офіційні. Чеline підготував інформацію про те, на скільки більше відпочиватимуть чернігівці, крім традиційних вихідних субот і неділь.

Ще один вихідний, 24 серпня, свято в Україні – День незалежності, який, до речі, цьогоріч відзначає свій 25-річний ювілей.

Свято припадає на середу і не об’єднується з іншими вихідними днями в серпні, як це було, наприклад, в червні на Трійцю і День Конституції або ж на травневі свята. Але в цьому теж є свої плюси – вихідний, що розіб’є монотонний робочий тиждень і порадує приємним відпочинком.

 Офіційні вихідні в серпні 2016 року: законодавча база

Відповідно до статті 73 КЗпП України в 2016 році на підприємствах, в установах, організаціях, офіційним вихідним в серпні 2016 є День незалежності України, який відзначається 24 серпня.

Крім того, згідно зі статтею 53 КЗпП, напередодні передсвятковий вівторок, 23 серпня, буде скорочено на 1 годину. Згідно ст.69 Господарського кодексу України підприємство може самостійно встановлювати для своїх працівників скорочений робочий день та інші пільги.

Календар вихідних і святкових днів у серпні 2016 рокуКалендар вихідних і святкових днів у серпні 2016.

Виходячи з календаря, святкові і вихідні в серпні 2016 Україна відзначає наступні:

6, 7, 13, 14, 20, 21, 27, 28 серпня – вихідні суботи та неділі,

23 серпня, вт – передсвятковий день, скорочений на 1 годину,

24 серпня, ср – День незалежності України.

Отже, в серпні буде 9 святкових і вихідних днів, 22 робочих і 1 скорочений на 1 годину.

de0_calendar_august_ukr

Ще статті по темі

Back to top button