Суспільство

Виставка карикатур стартувала в обласному художньому музеї ім. Галагана (Фото)

У Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбулось відкриття виставки карикатур членів Асоціації карикатуристів України.

Асоціація карикатуристів – організація, заснована в 2002 році, об’єднує карикатуристів майже з усіх регіонів України. Серед членів Асоціації – неодноразові переможці міжнародних конкурсів карикатур. Практично на кожному міжнародному конкурсі карикатур українські художники стають лауреатами.

За час незалежності України нашими художникам було отримано понад сімсот призів різного ґатунку. Основний захід, який проводить Асоціація карикатуристів – міжнародний конкурсу карикатур, започаткований 2001 року.

У ньому взяли участь карикатуристи близько 80 країн світу. Конкурс організований із метою популяризації української карикатури і карикатури загалом. Усього Асоціація провела 25 конкурсів карикатур (як міжнародних, так і українських) і понад 50 виставок.

На виставці представлені роботи, відомі як карикатури без слів. Історія їх народження сягає 60-х років минулого століття, коли на сторінках газет і журналів почали з’являтися маленькі чорно-білі малюнки «без слів», які сьогодні перетворилися на самодостатній вид мистецтва зі своїми правилами, методами, філософією, лідерами і визнаними майстрами.

Карикатуристи України, за визнанням провідних світових майстрів цього жанру, є одними з лідерів цього незвичайного жанру мистецтва і, на жаль, як часто буває, не знайомі глядачам нашої країни. Тож нехай розгорнута в музеї виставка дасть можливість ближче ознайомитись з їхньою творчістю.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button