Суспільство

Встановлення будинкових лічильників газу в Чернігові може спричинити протести?

Цього року інвестпрограмою ПАТ «Чернігівгаз» передбачено спрямувати майже 32,8 млн грн на встановлення лічильників газу населенню. Із них 28,3 млн грн виділено на облаштування 1 147 багатоповерхівок приладами обліку загального користування.

Встановлення лічильників газу є пріоритетним напрямом галузі, адже законодавство зобов`язує газові компанії до 1 січня 2018 року повністю перевести житловий фонд на комерційний облік енергоресурсу, повідомили в прес-службі «Чернігівгазу».

Водночас експерти з житлово-комунального господарства вважають, що встановлення таких лічильників може призвести до акцій протесту мешканців будинків. Такі приклади вже є, зокрема в Полтавській області. Там люди вимагали від газовиків поквартирних лічильників. Адже будинкові – неефективні, а головне – несправедливі. Увесь об’єм спожитого газу за місяць розподілиться однаково на кожну квартиру. Вийде так, що один сусід випалює газ, а інші ні, а доведеться однаково платити всім.

Для забезпечення індивідуальними приладами обліку близько 62 тис. квартир Чернігівського регіону, які на сьогодні не мають лічильників, потрібно 127 млн грн. Таких грошей у «Чернігівгаз» немає. Принаймні, так стверджують на підприємстві. Газовики переводять стрілки на Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Мовляв, це їх ініціатива із встановлення будинкових лічильників.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. аби стягнути з людей ще більше

Back to top button