Суспільство

Як Чернігівщина підготувалася до нового навчального року

1 вересня традиційно з Дня знань розпочнуться заняття в навчальних закладах країни.

Як повідомили в Управлінні освіти і науки Чернігівської ОДА, область повністю готова до 2017-2018 навчального року.

532 ЗНЗ охоплять навчанням понад 93 тисячі учнів. Їх контингент поповниться більш ніж на дві тисячі в порівнянні з минулим роком.

Вперше сядуть за парти 10 тисяч першокласників. До речі, чотири навчальні заклади Чернігівщини відпрацьовуватимуть пілотне впровадження нового державного стандарту початкової школи у рамках реформи «Нова українська школа». Так, учні перших класів Чернігівської загальноосвітньої школи І ступеня № 25, а також загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів: Ніжинської № 10, Прилуцької № 7 та Ріпкинської № 2 навчатимуться вже за новими навчальними програмами.

Будуть дещо оновлені програми і для учнів 5-9 класів.

У профільному управлінні також повідомили, що в 515 ЗНЗ проведені поточні ремонти, капітально відремонтовані 40 закладів. Покращено умови 89 шкільних спортзалів, 142 харчоблоків. На це спрямовано з місцевих бюджетів майже 46,8 мільйона гривень.

Також придбані 8 шкільних автобусів за кошти освітньої субвенції та місцевих бюджетів на загальну суму 12 мільйонів гривень.

Новим сучасним обладнанням поповнилися 33 кабінети з природничо-математичних дисциплін.

1 вересня новий навчальний рік розпочнуть і 17 закладів інтернатного типу обласного підпорядкування, в яких виховуються близько 2200 дітей, 18 професійно-технічних навчальних закладів з контингентом 5100 учнів та 23 вищі навчальні заклади, що забезпечуватимуть навчання понад 23 тисячі студентів.

Вихованням і всебічним розвитком майже 31 тисячі дітей опікуватимуться 447 дошкільних навчальних закладів.

До слова, у першому півріччі цього року розпочали функціонувати два нові дитсадки: «Престиж» на базі Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16 та «Зернятко» Заудайської сільської ради Ічнянського району, а також 4 додаткові групи на базі Олишівського ДНЗ, Хмільницького навчально-виховного комплексу Чернігівського району та ДНЗ № 10 м. Чернігова.

Не залишиться поза увагою і позашкільна освіта. У 2017 році розширено мережу позашкільних навчальних закладів — до 71. Зокрема, з 1 серпня у новоствореній Деснянській ОТГ розпочав роботу новий позашкільний заклад «Центр творчості дітей та юнацтва».

За інформацією Управління освіти
і науки Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Було 20 ПТУ стало 18, професії, які користувались попитом у молоді закрили!!!!! Молодь за станок не піде!!!!! Чернігівська область найбільше «ПОРІЗАЛА» регіональне замовлення на фоні України. Що далі великі реформатори????? Управління освіти ОДА схаменіться!!!!!!!

Back to top button