Суспільство

Як не потрапити на гачок шахраїв – пам’ятка

Мешканці Чернігівської області доволі часто потрапляють на гачок зловмисників, які не гребують ні літніми пенсіонерами, ні самотніми людьми.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Кожен українець вважає, що він ніколи не потрапить під вплив злочинців, однак до поліції ледь не щодня звертаються ошукані мешканці області з проханням допомогти.

Отже, розкажіть своїм дітям, батькам та друзям, як не потрапити на гачок шахраїв!

  1. Ніколи й нікому не повідомляти ПІН-код.
  2. Не довіряти картку третім особам, не залишати її без нагляду, не записувати ПІН-код на самій картці.
  3. Обов’язково залишати зразок свого підпису на зворотному боці картки відразу ж після її отримання.
  4. Перевіряти, чи все було взято з банкомату. Після завершення операції в утримувача повинні залишитися картка, гроші і виписка про здійснену операцію. Якщо чогось не вистачає, а банкомат не повідомив жодної додаткової інформації, то зверніться безпосередньо в банк.
  5. Негайно повідомляти банк про втрату або крадіжку платіжної картки.
  6. Не залишати дані про себе і свою картку на інтернет-сайтах ні в оголошеннях, ні при розрахунках.
  7. Підключіть послугу sms-банкінгу, щоб банк надсилав звіти про всі операції по рахунку та встановіть ліміт зняття готівки з картки: добовий і на кожну операцію.
  8. Не використовувати для оплати в інтернеті карти, на яких постійно знаходяться великі суми грошей. Краще завести для таких цілей окрему карту для інтернету і переводити туди рівно стільки грошей, скільки потрібно для оплати покупки, прямо перед її здійсненням.
  9. Працівники банків знають про вас усю необхідну інформацію і ніколи не уточнюють її в телефонному режимі. Всі банківські операції потрібно робити безпосередньо у відділенні установи.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button