Суспільство

Як вчитимуть дітей, які обрали дистанційне навчання? Пояснює омбудсмен

З 1 вересня українські школи планують розпочати очне навчання дітей. Однак офлайн-навчання не є обов’язковим, а деякі діти можуть відвідувати заняття лише дистанційно. Як будуть організовувати уроки, якщо частина класу вчиться очно, а частина – онлайн?

Відповідь на це запитання дав освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Омбудсмен наголошує: батьки мають право вирішувати, де та за якою формою навчатиметься їхня дитина, але є кілька нюансів.

«Варто зазначити, що здобуття освіти за дистанційною формою та організація освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання під час карантину, війни та інших причин – різні речі», – сказав Горбачов.

Наразі в Україні небагато шкіл, які навчають дітей за дистанційною формою. Організація такої форми навчання здійснюється школою на підставі рішення педради, за наявності  необхідного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарт тіла та розуму: 27-ма школа відкриває спеціалізований спортивний клас (Відео)

Наразі закладам освіти необхідно з’ясувати кількість дітей, які планують навчатися онлайн та очно й спланувати освітній процес, каже омбудсмен.

За потреби школи можуть організувати навчання за дистанційною формою як окремою формою здобуття освіти.

«Наприклад, у школі очно працюють три класи певної паралелі 7–х класів в очному форматі та один клас у дистанційному форматі. Це дозволить вирішити питання як з організацією навчання, так і з оплатою праці вчителів», – каже Сергій Горбачов.

Деякі органи місцевого організовують «дистанційку», наприклад, в одній школі міста, куди можуть перейти діти, які потребують такої форми навчання.

Водночас учні, які планують навчатися очно, залишаються у своїх школах, пояснює омбудсмен.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Українська правда

Ще статті по темі

Back to top button