Суспільство

Яке воно, життя курсантське? (Фото)

Доволі незвичайний десант чернігівських журналістів поселився аж на цілу добу в Академії Державної пенітенціарної служби, щоб пізнати всі тонкощі та аспекти життя курсантів.

Чотири журналісти – два хлопці та дві дівчини – згодилися на такий собі творчий експеримент «День з життя курсанта Академії ДПтС».

Як водиться, спершу їх поселили, перевдягли в курсантську форму і все – вони курсанти. Міське життя залишилося за брамою. Тепер відлік часу пішов згідно з внутрішнім розпорядком Академії.

Заселення до гуртожитку, інструктаж, вечеря, вечірня перевірка та відбій. Та це ще не все.

Другого дня підйом о 6-00, зарядка, шикування, сніданок. І тільки після вранішніх процедур курсанти йдуть на заняття. Зранку о 8-30 починаються пари, що тривають до обіду.

Цього разу наші курсанти вивчали разом із третьокурсниками різні спеціальні дисципліни. І, треба сказати, вони не сиділи мовчки, а брали доволі активну участь у заняттях, за що їх і відзначили. Не обійшлося і без занять у спортзалі, адже не секрет, що курсантів надалі чекає доволі специфічна служба, до якої треба зараз готуватися.

Ну ось підійшла і обідня перерва. Всі курсанти чинно йдуть до їдальні. Журналісти похвалили ситний і смачний обід. Треба сказати, що худеньких курсантів ми й не бачили. Під час години дозвілля була ознайомча екскурсія навчальними аудиторіями, участь у правовому секторі.

На сьогодні в Академії навчаються понад 600 курсантів і третина із них – дівчата.

І ось настала довгоочікувана мить – зустріч із ректором Академії, полковником внутрішньої служби Олексієм Тогочинським. При зустрічі з журналістами ректора цікавила думка учасників експерименту про навчальний процес і ставлення до курсантів.

Кожен із журналістів висловив свої погляди на навчальний процес і побажання його покращення. Під час підбиття підсумків експерименту ректор вручив кожному журналісту свідоцтво про завершення курсу першопочаткової підготовки. А на закінчення був маленький сюрприз – торт у формі лейтенантського погона.

В експерименті брали участь: Олександр Малаш (6605) – міський портал, Лілія Мельник (6612) – СіверЦентр, Юлія Мурашко (6624) – телеканал «Дитинець» та Ігор Юхрименко (6637) – обласне радіо. Як кажуть, експеримент вдався, тепер будемо чекати творчих репортажів про те, як жилося та навчалося журналістам у курсантській формі.

Текст і фоторепортаж з Академії Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button