Суспільство

З екс-начальника «Чернігівводоканалу» прокурори «витрясли» 20 тисяч

Органи Держфінінспекції за період 2013-2015 рр. провели ревізію КП «Чернігівводоканал» та встановили фінансові порушення, пов’язані з нарахуванням і виплатою доплат колишньому керівництву підприємства та іншим працівникам, списанням матеріальних цінностей тощо.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області

Зокрема, внаслідок неналежного виконання відповідальними особами службових обов’язків витрачено зайво кошти підприємства на загальну суму майже 100 тис грн.

З огляду на виявлені порушення, прокуратура області звернулася до суду з позовом про стягнення з винної особи, яка на той час працювала у складі керівництва КП «Чернігівводоканал», середньомісячного заробітку в розмірі 19 521 грн.

Рішенням Деснянського районного суду м. Чернігова від 18.01.2017 позов прокурора задоволено та стягнуто на користь КП «Чернігівводоканал» зазначену суму коштів.

Довідково: згідно із ст. 133 Кодексу законів про працю України, керівники підприємств та їхні заступники несуть обмежену матеріальну відповідальність у розмірі заподіяної з їхньої вини шкоди, але не більше свого середньомісячного заробітку, якщо таку шкоду завдано зайвими грошовими виплатами працівникам, неправильною постановкою обліку та зберігання матеріальних, грошових чи інших цінностей.

Ще статті по темі

Back to top button