Суспільство

З киян через суд вимагають відшкодування збитків за стихійне звалище у Сосницькому районі

У засобах масової інформації широкого розголосу набув факт виявлення у жовтні 2016 року поблизу с. Змітнів Сосницького району понад 30 тис. штук відпрацьованих люмінесцентних ламп, що містилися в ємностях з маркуванням навчальних закладів м. Києва.  Зазначені відходи, через наявність у своєму складі ртуті, класифікуються як надзвичайно небезпечні (І клас небезпеки).

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 КК України (забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля).Досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке здійснюється територіальним органом Національної поліції, триває.

Зважаючи на небезпеку відходів, стихійне звалище було ліквідовано. Разом з цим, з метою відшкодування заподіяних збитків у сумі 77 тис. грн., Менська місцева прокуратура звернулася з позовом до суду з вимогою їх стягнення з товариства, що, забезпечувало збирання та перевезення  небезпечних відходів з установ м. Києва.

Позов направлено для розгляду до господарського суду міста Києва за місцезнаходженням відповідача.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button