Суспільство

За жорстоке поводження з тваринами відтепер садитимуть за ґрати

Верховна Рада прийняла закон, що передбачає посилення кримінальної й адміністративної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

За законопроект № 5119-1 в другому читанні і в цілому проголосували 257 народних депутатів.

Відтепер за жорстоке поводження з тваринами: знущання, побої, вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не заподіяли тілесних ушкоджень, передбачені штрафи у розмірі 3400-5100 грн із конфіскацією тварини, якщо для неї є загроза.

Раніше штраф становив від 153 до 357 грн.

Крім того, такі ж дії, вчинені щодо двох і більше тварин, або групою осіб, тягнуть за собою штраф від 5 100 до 8 500 грн або адмінарешт до 15 діб із конфіскацією тварини, якщо перебування в господаря несе загрозу її життю чи здоров’ю.

Тим часом насильницькі дії стосовно тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті, караються штрафом від 3 400 до 8 500 грн.

За жорстоке поводження з тваринами більше не буде передбачена можливість накладення штрафу. Згідно зі змінами, жорстоке поводження з тваринами, що призвело до каліцтва або загибелі, каратиметься арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.

Ті ж дії, вчинені в присутності неповнолітнього, тягнуть за собою обмеження волі від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Джерело: Інтерфакс

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button