Суспільство

«Заблокована» Подусівка: в Чернігові катавасії з перевезеннями

У Чернігові громадський транспорт круто змінив звичні маршрути курсування. Усе через ремонт доріг у центрі та реконструкцію водопроводу на Подусівці. Чернігівці плутаються, сердяться й обривають телефони ЗМІ та чернігівського управління транспорту. Натомість чиновники просять людей поставитись із розумінням та потерпіти. Адже ремонти відбуваються заради спільного блага.

До ЧЕline звернулись стурбовані жителі мікрорайону Подусівка. Вони поскаржились, що тролейбус № 5 на маршруті не працює, тож дістатися до будь-якого іншого куточка міста наразі дуже складно. До того ж, обіцяного автобуса 5-а, який мав би возити людей замість 5-го тролейбуса, ніхто і в очі не бачив. Хоча новину, що він буде, активно поширили деякі чернігівські ЗМІ.

Щоб прояснити ситуацію, ЧЕline попросив прокоментувати ситуацію начальника управління транспорту і зв’язку Чернігівської міської ради Юрія Горбаня.

Він одразу (через кілька хвилин після нашого дзвінка) сам уже був на Подусівці і розповідав усе, що бачив на власні очі.

До речі, інші управління та відділи міськради, зокрема, управління житлово-комунального господарства, де всі зазвичай «німі», а начальник постійно відсутній «у справах чи зайнятий», мають, із кого брати приклад. Хоча Юрій Горбань на посаді всього кілька днів. Сподіваємось, з часом чиновник не втратить своєї оперативності та зв’язку з пресою. Та зараз зовсім не про це, а про 5-й маршрут.

Так ось, як пояснив Юрій Горбань, із 10 травня і до 1 серпня рух по вул. Гагаріна, що в мікрорайоні Подусівка, перекрито. Усе через проведення робіт із реконструкції водопроводу на ділянці між вулицями Леоніда Пашина і Костомарівською.

Через це тролейбусний маршрут № 5 Подусівка – «Хімволокно» тимчасово скасовується  до кінця робіт. Тож у цей час жителям мікрорайону Юрій Горбань порадив користуватись автобусами. А щодо того, що чернігівці не можуть виїхати, він сказав ось що:

«Наразі я знаходжусь на кінцевій зупинці тролейбуса № 5. Проблем із перевезенням людей поки що жодних не бачу. Ось щойно від зупинки від’їхав автобус № 1, і не всі сидіння в ньому зайняті. Якщо в звичайному режимі на 1-му автобусному маршруті працюють 12 машин, то сьогодні їх на три більше. Поки що автобусів не додавали, бо вирішили промоніторити ситуацію щодо того, чи є в них потреба. Також можу сказати, що керівник підприємства перевізника теж виїжджав на маршрут, аби також побачити ситуацію на власні очі. Він доповідав, що вранці було трішки щільно, але всі люди змогли дістатися на роботу. Вранці, 11 травня, автобусів ще не додаватимемо, бо продовжимо вивчати ситуацію. Потім упродовж дня ухвалимо рішення».

Міфічний 5-а – чиновницька помилка

Він також прокоментував ситуацію з обіцяним автобусним маршрутом 5-а, на який чекали чернігівці:

«Автобуса 5-а не мало бути, то я вже помилився. Є лише автобуси 2-а і 4-а, які курсують замість тролейбусів № 2 і № 4. І це автобуси, які перебувають в експлуатації тролейбусного управління».

Він також визнав, що до управління транспорту і зв’язку телефонують багато невдоволених чернігівців.

«Ми людям пояснюємо ситуацію і просимо, щоб вони поставилися до неї з розумінням. Можливо, хвиля невдоволення якраз через те, що у жителів Подусівки наразі немає безкоштовної можливості покататися містом. Адже тролейбус – це соціальний транспорт, тож у автобус пільговики не сідають. Тому, можливо, дзвінки були на хвилі емоцій», – пояснив Юрій Горбань.

Хоч би що казали, але дзвінки від обурених жителів мікрорайону Подусівка не вщухають і сьогодні. Тому ЧЕline поки що не ставить крапки в цьому проблемному питанні. Ми обов’язково перевіримо ситуацію із перевезеннями на цьому маршруті.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ну класно транспорт отобрали, пускай пешком ходять и водопровод их Ф300 на Ф160 переложать, пускай их еще и жажда замучит, можно таким образом сократить поголовье пенсионеров, будут лежать вдоль трассы изможденные от ходьбы и жажды. А деньги кто за проездные вернет.

Back to top button