Суспільство

Заборона на свинину: Білорусь ввела обмеження для Чернігівщини

Республіка Білорусь ввела тимчасові обмеження на імпорт свинини з Чернігівської області у зв’язку зі спалахами на цій території гострого вірусного захворювання тварин – африканської чуми свиней (АЧС).

Про це йдеться у вказівках, розміщених на сайті департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Білорусі, датованих 19 липня.

«За інформацією Міжнародного епізоотичного бюро від 18 липня 2017 року, на території Чернігівської області України зареєстровано новий випадок захворювання сприйнятливих видів тварин на африканську чуму свиней», – йдеться в документі.

Згідно з повідомленням, заборона поширюється на імпорт живих свиней, зоопаркових і циркових тварин сприйнятливих видів, сперми кнурів, свинини і продуктів її переробки, шкіряної, рого-копитної і кишкової сировини, щетини, м’яса диких кабанів, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин.

Також відомство ввело обмеження на ввезення українських кормів і кормових добавок для кішок і собак, які містять у своєму складі свинарську сировину, а також обладнання, що використовується для перевезення, тримання, забою і розбирання свиней.

Джерело: УНІАН

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button