Суспільство

Загартування дощовою водою: в чернігівському садочку дітям ллє на голову

У соціальних мережах з’явилося повідомлення, що в сьомому садочку протікає дах. Мама одного з малюків Вікторія

Піску встигла сфотографувати мокру стелю та поділилася неприємністю на своїй сторінці в Facebook. Ми вирішили перевірити цю інформацію і найперше звернулися до начальника управління освіти міської ради Василя Білогури.

«Я не маю часу на фейсбучні повідомлення. Цю проблему нам озвучили в садочку, – поспіхом повідомив головний освітянин міста. – Ми її вирішуємо, хоч маємо значно важливіші проблеми» 

У самому ж дошкільному закладі багатослівніші. Методист ДНЗ № 7 Оксана Дорошенко розповіла, що дах таки протікає. Стеля мокріє лише в одній групі № 5. Щоправда, на відвідуваність це не вплинуло. До садочку в цій групі в понеділок прийшло 14 дітей із 20 зареєстрованих.

«Ми підставили тазики, – повідомляє методистка. – За вихідні і ранок понеділка накапала четверта частина посудини. Протікає ігрова і туалетна кімнати в одній лише групі. Ми повідомили в управління освіти і чекаємо господарчу групу. Вона повинна нам усунути цю проблему».

Відчаю і батькам і вихователям додає ще й те, що тільки у п’ятницю в цій групі зробили косметичний ремонт кімнат: побілили стелю та поклеїли шпалери. Завгосп сьомого садочка розповіла, що саме приміщення надто старе, будівлю звели у 1969 році. Дах тут уже ремонтували двічі. Шість років тому 19 листів старого шиферу замінили на нові. А два роки тому ще п’ять листків перекрили в іншому кінці приміщення. Саме над п’ятою групою й лежить новий шифер. Чому стеля мокріє – в садочку не знають.

Та здогадуються. Можливо, таке сталося через гілки ялинки. Вони лежали саме на даху. Сподіваємося, цю не надто важливу проблему, як її оцінив начальник міського управління освіти, зможуть вирішити найближчим часом. Адже гратися в холодній кімнаті, коли ще й на голову капає, не надто комфортно.

Ще статті по темі

Back to top button