Суспільство

Загиблому в АТО воїну відкрили меморіальну дошку

У Киселівці Менського району 9 травня біля пам’ятника загиблим у Другій світовій війні відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого  — учасника антитерористичної операції, який загинув 3 серпня 2015 року захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, Олександра Шумейка.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героя та усіх захисників Батьківщини, які віддали своє життя в ім’я української держави. Настоятель  місцевої церкви освятив меморіальну дошку та помолився за упокій душ загиблих героїв.

Олександр Шумейко в бою показав себе рішучим та хоробрим військовослужбовцем, зі стійким характером та незламною силою волі. Героя було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Рішенням Менської районної ради №74 від 30 березня 2016 року йому було присвоєно звання «Почесний громадянин Менського району».

2016-052-290x336Довідка: Олександр Шумейко – рядовий військової частини 2403, народився 24 вересня 1982 року в с. Митчинка Бахмацького району Чернігівської обл., українець. У 2000 році закінчив навчання у Киселівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. У 2007 році одружився та виїхав на проживання в АР Крим, м. Щолкіно, в 2013 році розлучився. Дітей не мав.У березні 2014 року приїхав до с. Киселівка Менського району, де проживав у помешканні дідуся. Їздив на заробітки в Київ.

Мобілізований 11.02.2015 року Менським РВК, направлений у м. Рівне для навчань та бойового злагодження в учбову частину.  Олександру Шумейку надають військове звання «рядовий», призначають на посаду «номер обслуги протитанкового артилерійського розрахунку ІІ взводу роти вогневої підтримки» в/ч п/п В 2304. Військова частина направлена в район м. Горлівки Донецької області для участі у бойових діях.

Шумейко Олександр  героїчно загинув 3 серпня 2015 року під час вогневого зіткнення з противником в умовах двостороннього вогневого контакту, яке тривало з 23.00 до 23.50 в районі м. Горлівка. Смерть настала від розриву 82-міліметрової міни.

<h6 style=»text-align: right;»><em>Джерело: <a href=»http://nslovo.com/»>Наше слово</a></em></h6>

Ще статті по темі

Back to top button