Суспільство

«Замаскована» декомунізація: у Сновську розбили пам’ятник і не прибрали (Фото)

На хвилі декомунізаційного виру на Чернігівщині перейменували чимало населених пунктів і демонтували багато пам’ятників комуністичної доби. Не оминула декомунізація і Щорс – прикордонне місто перейменували на Сновськ.

Окрім того, в райцентрі, який був нашпигований комуністичними пам’ятниками, провели так зване генеральне прибирання. Демонтували пам’ятники Леніну, Щорсу та інші. Декомунізували і пам’ятник при в’їзді до райцентру (Боженку і Щорсу). Але прибрати за собою розбиті шматки «забули».

Натомість все це згребли в купу і заховали за постаментом. Стримить і металевий стержень із постаменту. Мабуть, символізує стабільність певних людей цього регіону, тобто за будь-якого режиму вони є «стержнем» розвитку економіки.

Можливо, раніше було проблемно знайти кошти на вивезення «декомунізаційних рештків», то зараз ситуація має інший характер, адже зі створенням Сновської ОТГ усі кошти залишаються на місці. За словами міського голови Сновської ОТГ Олександра Медведьова, ситуацію оперативно виправлять і приберуть сміття.

«Цей пам’ятник «демонтували» 2 роки тому. Спочатку хтось відбив голови, потім повалив на землю. Пам’ятник був з гіпсу. Ми його вивезли на смітник, адже цей пам’ятник не мав історичної цінності і на жодному балансі не стояв. Там чисто біля постаменту, прибрано. Якщо дійсно за постаментом сміття, то я сьогодні ж дам доручення і там все приберуть», — пообіцяв Олександр Медведьов.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button