Суспільство

Замість весільного салону в Острі звели церкву

В Острі Козелецького району в центрі міста біля Будинку культури височіє нова церква Андрія Первозванного Київського патріархату.

Це стало можливим завдяки меценату Андрію Шишенку, уродженцю села Карпилівка Козелецького району.

Повідомляє видання «ВісникЧ».

За словами протоієрея Андрія (Пилипчака), на одній половині ділянки меценат хотів побудувати весільний салон, а іншу – подарувати духівникам.

Щоправда, через якийсь час Шишенок приїхав і запитав протоієрея, чи є в нього гроші на будівництво. Той відповів, що небагато. Тож благодійник вирішив, що салон почекає і дав у довгострокову оренду ділянку та гроші на будівництво храму. Звели його за два роки.

Нова церква, щоправда, Московського патріархату, тепер діє і в селі Верба Коропського району. Побудована вона за кошти Віктора Колоші, який багато років живе в Росії.

З Чернігівщини до Москви Колоша виїхав, коли йому виповнилося 15 років. Нині має там свій будівельний бізнес, але про малу батьківщину не забуває, часто приїжджає. У 2012 році за його сприяння зведено капличку біля кладовища. Згодом почали будувати церкву, яку нещодавно освятили. До речі, Колоші в день освячення виповнилося 55 років.

Ще статті по темі

Back to top button