Суспільство

Заради економії Уряд «зіштовхнув» ветеранів АТО з переселенцями

У партії «Наш край» називають провокацією рішення Уряду про перерозподіл соціальної допомоги для переселенців за рахунок дітей-сиріт і ветеранів АТО.

Про це повідомив народний депутат від «Нашого краю» Сергій Шахов, запропонувавши інші джерела для фінансування потреб цих соціальних груп.

За словами Шахова, уряд свідомо провокує негативне ставлення до переселенців, забираючи на їхні потреби гроші у найменш захищених соціальних груп.

— Намагання Уряду захистити когось за рахунок інших – абсурдне за своєю суттю. Тому рішення про перерозподіл коштів слід скасувати, натомість задіяти ніші джерела для фінансування оплати комунальних послуг та компенсування витрат на проживання переселенців. Не потрібно забирати гроші у дітей-сиріт та ветеранів АТО, – прокоментував Сергій Шахов.

Депутат переконаний, що в бюджеті є інші статті економії, які допоможуть віднайти кошти для потреб переселенців.

— У державному бюджеті є достатній ресурс для економії за іншими статтями витрат. Але допомагати одним нужденним на шкоду іншим не можна, – підсумував Сергій Шахов.

Нещодавно КМУ ухвалив розпорядження №816-р, яким перерозподілив кошти у бюджеті Міністерства соціальної політики. Зокрема уряд на 479 млн. гривень збільшив бюджет адресної фінансової допомоги на оплату комунальних послуг та витрат на проживання переселенцям, зменшивши при цьому витрати на придбання житла для ветеранів АТО на 18 млн. та державну соціальну допомогу дітям-сиротам на 63 млн. грн.

ahr0chm6ly9nywxszxj5lm1hawxjagltcc5jb20vzda2ywnhymy5ytawodvjm2mznjq2mjg3ms9pbwfnzxmvytk2zwu0ywitzdblni00zgm1ltg1mmitndm3oda2zjbkztywlmpwzw

Ще статті по темі

Back to top button