Суспільство

Заступник міністра юстиції відвідав Прилуцьку виховну колонію (Фото)

Заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, відомий футболіст Владислав Ващук і чемпіон світу зі стронгмену Сергій Конюшок навідались до Прилуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області.

Працівники установи та 82 її вихованці радо зустрічали шанованих гостей, які ознайомилися з умовами утримання неповнолітніх засуджених, організацією їхнього навчання та дозвілля.

У ході відвідання установи спільно з начальником управління ДПтС України в Чернігівській області Валерієм Піскловим і начальником Прилуцької виховної колонії Євгенієм Квітницьким було здійснено обхід приміщень бібліотеки, кабінету психолога, творчого гуртка, редакційної кімнати журналу творчості засуджених «Горизонт», краєзнавчого музею, церкви та загальноосвітньої школи установи. Денис Чернишов і Владислав Ващук були вражені творчими здібностями засуджених юнаків. Один із вихованців установи подарував гостям портрети, намальовані власноруч.

Делегація також відвідала спортивний зал, де відбувся майстер-клас від Сергія Конюшка. Відвідувачі оглянули відділення соціально-психологічної служби, ознайомилися з умовами відбування покарання, організацією діяльності харчоблоку установи. Також заступник міністра юстиції поспілкувався в клубі установи з вихованцями, вони продемонстрували номери художньої самодіяльності та свої творчі здобутки. Там же відбулось нагородження переможців турніру з футболу та підбиття підсумків «Сімейної конференції».

Завершився день проведенням соціальної акції – всі вихованці та почесні гості провели флешмоб «Скажемо НІ насиллю».

Цей день, без сумніву, надовго запам’ятається вихованцям Прилуцької виховної колонії. Запам’ятається відчуття свята, небайдужості, безперечної віри в те, що все має бути добре.

У Прилуцькій виховній колонії управління ДПтС України в Чернігівській області створено умови, які дають змогу отримувати вихованцям повноцінну освіту, є можливість отримати робітничу спеціальність, яка за бажання приноситиме гроші, організоване якісне харчування, створені умови для заняття спортом. Професійне ставлення співробітників системи виконання покарань до неповнолітніх дає підстави стверджувати, що у них у цій установі більше шансів виправитися.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button