Суспільство

Завдяки небайдужим сіверянам поменшало стихійних сміттєзвалищ

Із вересня 2016 року до 5 лютого 2018 року до Чернігівської облдержадміністрації надійшло 73 звернень громадян щодо виявлених стихійних сміттєзвалищ.

Найбільше нарікань у жителів Ічнянського району — 25 звернень. Із Бобровицького району сигнали надходили 12 разів, із Чернігівського — 9, Козелецького — 8.

Завдяки високій екологічній свідомості та активності небайдужих громадян вдалося покращити стан довкілля та забезпечити оперативне знешкодження безгосподарних відходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівцям бракує урн для сміття

Допомогти ліквідувати стихійні сміттєзвалища може кожен. Головне — вчасно сигналізувати про знайдене. Зручно це робити через електронний сервіс «Ecomapa.gov.ua», що має інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією онлайн-сповіщення. Створити повідомлення легко — достатньо зайти на сайт, зареєструватися і надіслати звернення.

Отримана інформація оперативно опрацьовується модератором і наноситься на карту. У свою чергу Мінприроди надсилає отриману інформацію до органів місцевої влади з вимогою їх ліквідувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гончарівській ОТГ запровадили роздільний збір сміття

Процес усунення порушень можна відстежувати в оновлених статусах, передбачених додатками.

На зазначеному ресурсі можна знайти й корисну інформацію щодо утилізації відходів: відомості з Реєстру місць видалення відходів, переліки пунктів прийому вторинної сировини та ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами.

Джерело: Департамент екології та природних ресурсів ОДА

Ще статті по темі

Back to top button